Thuis op je Werk
Thuis op je Werk
MENU

Workshops

 

Energie en inspiratie in de Morvan, Frankrijk: https://www.preau.nl/energie-en-inspiratie

Datum: 4 tot 11 juli

Door: Hanke Bootsma, Gert Westerveld, Hester Kooy

 

Energie en Inspiratie voor de volgende stap in je leven. Een workshop voor iedereen met interesse in persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Een zomerweek alle ruimte en tijd voor jezelf op het prachtige landgoed L’ Huy Preau. Ben je benieuwd wat je wilt doen en laten en hoe je dat kan ontdekken en bereiken? Kom dan naar de workshop Energie en Inspiratie en verras jezelf! Hanke, Hester en Gert nemen je mee in een week vol energie, natuur, stilte, aandacht voor je lichaam, creativiteit en meditatie. In de groep doen we oefeningen om beter bij je kern te komen. Te weten wie je bent en niet alleen wat je doet. Met drie leraren, ieder met hun eigen specialiteiten, is er ook ruimte voor individuele sessies, zoals een reading, familieopstellingen, een goed gesprek en nog veel meer. 

 

De week ziet er ongeveer zo uit

​Een deelnemer vorig jaar zei het zo: 

“Gevarieerd programma en goede afwisseling tussen sessies en meer praktische/fysieke activiteiten. Ik stond iedere ochtend met plezier op, benieuwd naar weer een nieuwe dag.” Uitgebreidere reviews staan verderop.

Het programma brengt inzicht in wat voor jou op dit moment in je leven belangrijk is en kan per persoon dus nogal verschillen. We hebben in elk geval ook veel plezier!

Je komt zaterdag 4 juli rond 17:00 uur aan en die avond maken we alvast kennis met elkaar. Op vier dagen hebben we ’s morgens en ’s middags les. Op twee dagen ben je een dagdeel vrij. Bij helder weer gaan we ook een avond sterren kijken. 

Door energieoefeningen maak je contact met je eigen unieke energie. Je ontdekt je van alles over groeien en loslaten. Groeien als speelruimte voor verandering. 

We gaan ook op pad en laten ons inspireren door de natuur. 

Met visualisatieoefeningen en praktische opdrachten word je je meer bewust hoe je het in je leven doet met jouw doelen, plannen, stappen zetten en als het soms even niet lukt. 

Wat komt er tevoorschijn als je schildert? 

En als je luistert naar je lichaam?  

We gaan boogschieten bij Marc van Disseldorp. Met pijl en boog haarfijn je doel bereiken én het belang van de weg naar je doel ervaren. Op een schitterende plek gaan we zelf een labyrint bouwen. En daarna natuurlijk lopen. Tijdens de loopmeditatie op weg naar het midden van het labyrint kan je eerst letterlijk ”om de hete brij heen draaien”, tot je steeds duidelijker verbinding voelt, tussen je bewustzijn en onderbewustzijn,

linker en rechter hersenhelft, het mannelijke en het vrouwelijke principe, aarde en kosmos en jij daar midden in. 

Op twee dagdelen is er ruimte voor individuele begeleiding. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld reading, familieopstellingen, (verbindend) communiceren, dromen, kernkwadranten ,TRE, MIR, afweermechanismen, “straatje lopen” aan de hand van Bateson, Ostro, een begeleide loopmeditatie in het Labyrint met de 8 chakra’s.   

 

Reviews

“Kortom een week met tools die ik voor de rest van mijn leven mee neem (…) Het labyrint was heel bijzonder en wil ik thuis op een andere manier (tekenen, schilderen, kleien, eventueel maken van hout) erin houden.”

“Ik heb een goede keuze gemaakt om aan deze week deel te nemen, het heeft me in meerdere opzichten verrijkt en tot inzichten gebracht. (…) Fijn en heel zinvol dat ik weer gericht bezig kon zijn met voor mij belangrijke thema’s. Verleden, relaties, openheid/geslotenheid, geven/ontvangen, de criticus in mezelf. (…) De reading en healing bij jou vond ik heel verhelderend en ook

emotioneel, dat had ik echt nodig.( …) Het met elkaar het labyrint leggen vond ik erg mooi (…) en daarna ieder op eigen wijze en gedachten het labyrint te lopen, in stilte en rust. Een hele fijne ervaring. Ik teken nu regelmatig een labyrint. (…) Vertrouwen op mijn intuïtie blijkt een krachtige bron. Loslaten van verantwoordelijkheid, het ervaren van het blije kind in mij! (…) Ik heb jullie ervaren als kundige en betrokken mensen, die vooral ook naast de groep staan en daardoor deel uitmaken van de groep, met eigen valkuilen en persoonlijke processen. Niets menselijks is jullie vreemd, bedoel ik eigenlijk.” 

 

“Een intensieve, zeer inspirerende week op een bijzondere plek. De inhoud en opzet van de cursus (waar ik me vooraf weinig voorstelling van kon maken), de verscheidenheid in jullie expertises en aanpak, de veilige en vertrouwde sfeer, en jullie enthousiasme en inzet hebben er voor gezorgd dat ik het gevoel heb dat er wel iets in me is veranderd. Ik denk dat ik me beter ben gaan realiseren dat het belangrijk is om meer vanuit m’n gevoel te leven (en dat dit ook mag), ik een stap(je) heb gemaakt om beter en bewuster met m’n gevoel in contact te komen (de energie-/visualisatieoefeningen waren voor mij een eyeopener). (…) Kortom, Préau heeft voor mij vruchten afgeworpen en werkt door.”

 

Hanke Boootsma

In mijn dagelijkse leven heb ik het geluk dat ik de capaciteiten van mijn “hoofd én hart” bewust kan gebruiken. Als jurist heb ik leren denken en analyseren, als coach en trainer leren luisteren naar gevoel en intuïtie. Zweverig? Eigenlijk is het zweverig als je met je aandacht alleen in je hoofd bent! Het is best prettig om óók je voeten op de grond te voelen en te horen wat je lichaam en intuïtie je vertellen. Ik heb al vaak naast mensen mogen staan die “in de groei waren”. Die wisten wat ze niet meer wilden maar nog niet wat dan wel.  Ik vind het prachtig om mensen uit te nodigen om de antwoorden op hun vragen in zichzelf te vinden, in hun hoofd én hun hart. L’Huy Préau is daarvoor een unieke en inspirerende plek. Ik ga er nu voor het zesde jaar een workshop verzorgen en verheug me daar nu al weer op.

Achtergrondinformatie vind je op www.tvaltjetoe.nl.

 

Gert Westerveld

​Als jurist van oorsprong zie ik graag dat wat leeft tot z’n recht komt. Na een aantal werkgevers en een deeltijd hbo theologiestudie, besloot ik in 1994 van de juiste mens op de juiste plek m’n werk te maken. Mijn specialiteit is te inspireren om zin te hebben in werk en relaties. Daarin vanuit je ‘missie’ en talenten verbindend te communiceren, helpt om je thuis te voelen, waar je ook bent. Gaandeweg zie ik dat alles wat daarvoor nodig is, begint bij echte nieuwsgierigheid naar jezelf, en de ander. En niet alles te geloven wat je denkt (Loesje). Identiteit als relatie te zien, èn bron van mogelijkheden, geeft het vertrouwen om je plaats in te nemen en te zeggen en te doen wat je echt wilt...

Meer info: www.thuisopjewerk.nl

 

Hester van Marwijk Kooy

Als psychosociaal therapeut is het mijn missie om mensen te begeleiden naar zelfwaardering en autonomie. In ons leven lopen we wel eens tegen blokkades aan die dit in de weg staan. We gaan samen op zoek naar de oorsprong van deze blokkades. Die zijn meestal geworteld in oude gedragspatronen en overtuigingen. Ik richt mij op het maken van nieuwe openingen om ruimte te maken voor persoonlijke groei vanuit de ware kern. Dit doen we niet alleen door de confrontatie hiermee aan te gaan, maar ook door het creëren van nieuwe ervaringen. Ik vind het prachtig om een rol te kunnen spelen in het openen van nieuwe mogelijkheden.

Na mijn opleiding Nederlands heb ik samen met mijn man een softwarebedrijf opgezet. Ik leerde door te doen, werd een goede zakenvrouw en ontwikkelde mijn doelgerichte en analytische kant. Na een aantal jaren kwam ik op een keerpunt. Ik verlangde naar vrijheid en spirituele verdieping. Ik ben toen een 4-jarige opleiding professionele begeleiding gaan doen bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Sindsdien heb ik verschillende andere workshops en opleidingen gedaan op het gebied intuïtieve ontwikkeling, lichaamswerk en familieopstellingen.

 

Praktische informatie

Vragen

Als je meer wilt weten over de inhoud van de workshop kun je bellen met Hanke Bootsma op nummer 06 129 172 50 of mailen naar hankebootsma@xs4all.nl. Voor vragen over L’Huy Preau kun je telefonisch contact opnemen met Loeky Ekkel op nummer 0573-221199 of mailen naar info@preau.nl.

Boeken

Je kunt je opgeven bij Loeky Ekkel. zie hieronder. 

Je investering voor de workshop is € 400 

Verblijf

Het verblijf in L’Huy Préau is volpension; de maaltijden zijn vegetarisch en erg lekker! 

De kosten hangen af van de accommodatie die je kiest.

De reis

Het landgoed L’Huy Préau ligt aan de rand van de Morvan op ongeveer 750 km van Utrecht. Je kunt er met eigen vervoer naartoe of met iemand mee reizen; op de site van L’Huy Préau vind je de Lift Centrale.   

 

Yesterday is history

Tomorrow is a mystery

Today is a gift

That’s why we call it

Present

 

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Onderstaande workshops vinden plaats in Utrecht of De Bilt of in-company, van 9.30 - 17.30 uur, inclusief lunch en borrel na afloop.  Informeer gerust naar data, tijden en kosten.

 

’Zinbepaling 3.0

Resultaat: een werkend persoonlijk kompas dat vanuit bewustzijn energie en richting geeft, en vanZelfsprekend verbindt. 

De mens beschikt over heel veel macht en kracht, maar moet eigenlijk leren om met de juiste intentie deze krachten te gebruiken Op het niveau van de kwantumnatuurkunde zien hoe we hoe de subatomaire deeltjes een interactie hebben met het menselijke bewustzijn. In die zin creëren onze wereld om ons heen. Dat impliceert een enorme verantwoordelijkheid want wat wij denken en wat ons onderbewustzijn wil creëren krijgt dan vorm. Kijk dan eens naar de wereld om ons heen wat we met elkaar hebben gecreëerd. Wat willen we samen anders creëren? Laten we met compassie en empathie voorbij onze botsende ego’s gaan en met een juiste intentie doen wat ons, vriend en vijand, gezamenlijk bindt. Gerichte creatie kracht met de juiste intentie kan bergen verzetten en een werkelijk nieuwe wereld maken. 

 

’Your ’corona-shit could be your gold’

Resultaat: Creatief kunnen omgaan met tegenslag; de ’the blessing in disguise’, de zegen in vermomming kunnen zien en van de nood een deugd kunnen maken.

Als professional ben je zelf het instrument. Hoe kloppend is het beeld van jezelf, waarmee je met de ander op-, en ten strijde trekt? O.a tekenend schep je ruimte voor een vruchtbare innerlijke dialoog die leidt tot visie; je vindt in jezelf een houding die frustratie omzet in eigenwaarde en slagvaardig blijven. Onbewuste gehechtheid aan oordelen, schuldgevoel of een laag zelfbeeld kunnen dan plaatsmaken voor openheid en het vertrouwen om het onbekende aan te gaan. 

 

’Gezond met SPA’

Resultaat: Een op het lijf geschreven waardenvolle gebruiksaanwijzing om de regie te houden, in (werk-privé) balans te blijven en om op terug te kunnen vallen als je vergat om zelf te sturen.

 

Nog altijd actuele wegwijzers voor ons handelen door alle eeuwen heen zijn de Griekse filosofen Socrates, Plato en Aristoteles. Al voor het begin van de jaartelling dachten zij systematisch na over hoe je een zinvol bestaan kunt leiden. Elk van hen heeft praktische inzichten en leefregels nagelaten die nog altijd antwoord geven op vragen als

-Hoe voorkom ik dat ik geloof wat ik denk? ofwel: ’van alle dingen begrijp ik dat ik ze niet begrijp’ (Socrates’ uitspraak voor zijn dood);

-Welke kernwaarden maken mij uiteindelijk gelukkig? Plato: de idee van ’het Ware, Schone en Goede’;

-Niet ‘Wie ben ik?’, maar ‘Wie wil ik zijn?’ leidt naar geluk; dan ben je namelijk gelukt (Aristoteles).

In de workshop leren wij onze handelingsperspectieven resp. onze manier van denken te herijken aan de hand van Aristoteles en Plato, zodat ons waarnemen en kiezen meer waarachtig en scheppend wordt. We oefenen met elkaar om die vragen te stellen, die zowel in onszelf als voor onze gesprekspartner een inspirerend perspectief openen, dat als duurzame leidraad kan dienen bij keuzes in werk en privé.

 

‘Contact maken’

Resultaat: In uiteenlopende sociale omgevingen weet je een al of niet verbale toon te treffen, die raakt. Elkaar ontmoeten wordt verrassend en levendig. En netwerken stimulerend voor zowel zakelijke als romantische situaties.

Zonder contact maken, slaagt geen enkel ondernemen. ’Zonder contact geen contract’, dat geldt in zaken, en in de liefde.

Kun je contact maken? Eigenlijk niet, want het is er al. Die vaststelling is gewoon natuurkunde. Uitgangspunt is de slogan: ’a stranger is a friend you don’t know’. Contact ontstaat als je je laat leiden door je spontane nieuwgierigheid. Het is iets dat jij alleen op jouw manier kunt. Dus iedereen kan het! Je hebt dat al bewezen in de zandbak. ‘Zullen we samen spelen?’ vroeg je zonder te denken en volkomen natuurlijk ging de hele middag op in wat je samen deed.

In contact zijn ook tegenvallers welkom. Dat is het risico dat je kunt incaseren omdat er so wie so al winst behaald is: trouw aan je zelf!

In deze workshop gaan we speels op kennismakingspad. We ontdekken wat ieder allemaal in huis heeft om op haar of zijn manier onnavolgbaar contact te leggen. We oefenen in voor jou actuele ’contact maak situaties’  en daarna, voor de liefhebbers, gaan we naar buiten, ‘into the wild.....’

 

’De kunst van het kiezen’

Resultaat:  Geen keuzestress meer omdat je de plek in jezelf gevonden hebt, die tegenstellingen verzoent; vertrouwen in de goede afloop staat vast.

Los van onze maatschappelijke functie zijn wij 24/7 in functie als keuzemaker. Hoe onbewuster we hiervan zijn, hoe meer we het gevoel hebben dat het leven ons overkomt en we er reactief maar wat, soms een zooitje, van maken. Dit hoeft niet zo te zijn. Met uiteenlopende oefeningen ontleend aan de ’Cursus in wonderen’ ontdekken we dat Ieder moment een keuzemoment is. En hoe de keuzemaker in ons het ’slagveld van tegenstrijdige (ego)doelen’ overziet en overstijgt. Op deze manier kunnen we vanuit visie en innerlijke kracht onze zaken duurzaam behartigen.

 

’Time management 3.0’

Resultaat:  Een betrouwbaar communicatie- en keuzekompas, wat innerlijk houvast geeft en naar buiten toe win-win voor je werkt.

Integer time management begint met het besef dat tijd(s beleving) een spiegel is van hoe je, deels onbewust, denkt en doet. Time management is dus eigenlijk vooral zelfmanagement in relatie. In iedere situatie ben jij als je dàt ziet, aan zet met behulp van de  7 + 1 stappen van Stephen Covey. Op basis van het Eisenhower kwadrant word je je snel bewust van je echte prioriteit, en met behulp van principes uit de ethiek kun je steeds weer sturen op creatieve oplossingen en win-win uitkomsten. We oefenen met kijken en besluiten vanuit je hart als de effectieve stuurhut waardoor contact- en succesvol koersen vanzelfsprekend wordt. Het is als ’sturen met losse handen’ zeggen deelnemers na afloop.

 

’Beeldenstorm’

Resultaat: een inspirerend pro-actief zelfbeeld

Iedereen heeft de ervaring dat het beeld dat je hebt van jezelf, je partner. collega, een volk of God, naderhand niet blijkt te kloppen. We beleven de werkelijkheid door onze interpretaties ervan. Hierin leven we onze aangeboren creativiteit veelkleurig uit en we geloven (prijzen of veroordelen) de fantasierijke constructen van onszelf of van elkaar. Maar wat als onze (zelf)beelden geen poorten blijken voor contact, maar eigenlijk oordeel en angst oproepen? Dan maken ze eenzaam en niemand voelt zich echt gezien. Om te voorkomen dat we onszelf blijvend opsluiten in onze eigen versie van de werkelijkheid, staan we stil waardoor wij onze interpretaties laten bepalen, die ons leven en werk bepalen. Welke zelf gemaakte beelden kunnen verdwijnen en welke mogen verschijnen op het projectiescherm van ons bestaan? Alleen al de bereidheid om dit te doen, geeft (keuze)vrijheid terug en is het begin van avontuur.