We gaan op pad zonder plan, in je favoriete plaats in of buiten een stad. Het kan een museum zijn, een natuurplek of je geboortedorp; naar keuze. Maar op pad met een voor jou belangrijke vraag, die je dmv schijnbaar klein avontuur antwoorden brengt, die je niet zelf had bedacht. Daarbij laten we ons door jouw lievelings slogan, of een motto dat je aanspreekt, zie bijv.hieronder, als kom-pas-sie leiden.
Kompassie werkt hier drievoudig; het helpt als kompas je koers (= trouw aan je vraag) te houden, je geestdrift zit erin, en het maakt dat je je begrijpend en warm wilt opstellen tegenover wat pijnlijk is.
Wat is hier nu zo leuk aan, wat levert dat nou op?
Kompassie-zwerven laat je onbevangen ontdekkingen doen, omdat je zonder plan in je denkhoofd ruimte schept. En wel voor het kloppende hart van het leven dat geen tijd kent en at random toeval genereert. (T)ra(di)tioneel plannen smoort onverwachte ontmoetingen in de kiem (“We moeten immers door...’), maar je door het ’niet weten’ laten leiden, maakt je geest open voor een nieuwe kijk op jezelf, je situatie, en wat daarin óók mogelijk is. Zó doende kan synchroniciteit (gelukkig toeval) faciliterend voor je werken. Natuurwetten brengen je horizon in overeenstemming met wie je ècht bent, wat je nog meer kunt.
Hoe ben ik bezig contact te vermijden?
Hoe voel ik mij nú?
Mijn identiteit is relatie; ik ben niet ’los verkrijgbaar’.
Wat wil ik liever, gelijk of geluk?
Ben ik bezig met controle, of met contact?
’A stranger is a friend you don’t know’
’Doe de dingen die het meeste liefde in je wekken’ (Theres van Avila)
Zelfkennis; in het Hebreeuws zijn kennen en liefhebben hetzelfde werkwoord (bijv. een wijnkenner houdt van wijn. Je wordt een echte professional als je ook houdt van je vak)
Onderstaande workshops vinden plaats in Utrecht of De Bilt of in-company, van 9.30 - 17.30 uur, inclusief lunch en borrel na afloop. Neem contact op voor data, tijden en kosten.
’Your ’shit is your gold’
Resultaat: Creatief kunnen omgaan met tegenslag; ’the blessing in disguise’, de zegen in vermomming kunnen zien en van de nood een deugd kunnen maken.
Als professional ben je zelf het instrument. Hoe kloppend is het beeld van jezelf, waarmee je met de ander op-, en ten strijde trekt? O.a tekenend schep je ruimte voor een vruchtbare innerlijke dialoog die leidt tot visie; je vindt in jezelf een houding die frustratie omzet in eigenwaarde en slagvaardigheid. Onbewuste gehechtheid aan oordelen, schuldgevoel of een laag zelfbeeld kunnen dan plaatsmaken voor openheid en het vertrouwen om het onbekende, dat ’blessing’ belooft, aan te gaan.
‘Contact maken’
Resultaat: In uiteenlopende sociale omgevingen weet je een al of niet verbale toon te treffen, die raakt. Elkaar ontmoeten wordt verrassend en levendig. En netwerken stimulerend voor zowel zakelijke als romantische situaties.
Zonder contact maken, slaagt geen enkel ondernemen. ’Zonder contact geen contract’, dat geldt in zaken, en in de liefde.
Kun je contact maken? Eigenlijk niet, want contact is er al. Die vaststelling is gewoon natuurkunde. Uitgangspunt is de slogan: ’a stranger is a friend you don’t know’. Contact ontstaat als je je laat leiden door je spontane nieuwgierigheid. Het is iets dat jij alleen op jouw manier kunt. Dus iedereen kan het! Je hebt dat al bewezen in de zandbak. ‘Zullen we samen spelen?’ vroeg je zonder te denken en volkomen natuurlijk ging je de hele middag op in wat je samen deed.
In contact zijn ook tegenvallers welkom. Dat is het risico dat je kunt incaseren omdat er so wie so al winst is behaald: trouw aan je zelf!
In deze workshop gaan we speels op kennismakingspad. We ontdekken wat ieder allemaal in huis heeft om op haar of zijn manier onnavolgbaar contact te leggen. We oefenen in voor jou actuele ’contact maak situaties’ en daarna, voor de liefhebbers, gaan we naar buiten, ‘into the wild.....’
’Time management 3.0’
Resultaat: Een betrouwbaar communicatie- en keuzekompas, wat innerlijk houvast geeft en naar buiten toe win-win voor je werkt.
Integer time management begint met het besef dat tijd(s beleving) een spiegel is van hoe je, deels onbewust, denkt en doet. Time management is dus eigenlijk vooral zelfmanagement in relatie. In iedere situatie ben jij als je dàt ziet, aan zet met behulp van de 7 + 1 stappen van Stephen Covey. Op basis van het Eisenhower kwadrant word je je snel bewust van je echte prioriteit, en met behulp van principes uit de ethiek kun je steeds weer sturen op creatieve oplossingen en win-win uitkomsten. We oefenen met kijken en besluiten vanuit je hart als de effectieve stuurhut waardoor contact- en succesvol koersen vanzelfsprekend wordt. Het is als ’sturen met losse handen’ zeggen deelnemers na afloop.
’Beeldenstorm’
Resultaat: een inspirerend pro-actief zelfbeeld
Iedereen heeft de ervaring dat het beeld dat je hebt van jezelf, je partner. collega, een volk of God, naderhand niet blijkt te kloppen. We beleven de werkelijkheid door onze interpretaties ervan. Hierin leven we onze aangeboren creativiteit veelkleurig uit en we geloven (prijzen of veroordelen) de fantasierijke constructen van onszelf of van elkaar. Maar wat als onze (zelf)beelden geen poorten blijken voor contact, maar eigenlijk oordeel en angst oproepen? Dan maken ze eenzaam en niemand voelt zich echt gezien. Om te voorkomen dat we onszelf blijvend opsluiten in onze eigen versie van de werkelijkheid, staan we stil bij de interpretaties die ons leven en werk bepalen. Welke zelf gemaakte beelden kunnen verdwijnen en welke mogen verschijnen op het projectiescherm van ons bestaan? Alleen al de bereidheid om dit te doen, geeft (keuze)vrijheid terug en is het begin van avontuur.