Thuis op je Werk
Thuis op je Werk
MENU

’Het pak van je hart...’

 

Een man ging naar de grote stad om daar bij de beste  kleermaker een pak te laten maken. Met veel omhaal nam de kleermaker de man zijn maten en zei:  “Als u over 2 weken terugkomt, dan heb ik zo’n pak voor u”, waarbij hij zijn duimen vol belofte omhoog stak.

 

Na 2 weken komt de man terug en trekt vol verwachting het pak aan. “Maar het pak zit van geen kant!” roept hij onthutst uit. “De knopen van het jasje zitten niet tegenover elkaar, de linker mouw is te kort en de broek trekt in mijn kruis!” “Maar meneer”, zegt de kleermaker, “u staat ook helemaal verkeerd. Als u de linker schouder optrekt, uw heup een kwartslag draait en niet zo diep ademt, dan zit het als gegoten”. Overbluft door de deskundigheid van de kleermaker betaalt de man en strompelt verdwaasd de winkel uit. Voorbijgangers die de man naar buiten zien komen, kijken meewarig en zeggen tegen elkaar:  “Wat een knappe kleermaker dat ie voor zo’n man zo’n pak kan maken”.

 

Wie stak ooit jou met de beste bedoelingen in je eerste (mantel)pak? Neem jezelf de maat en ontdek het pak van je hart waarin je je thuis voelt, ook op je werk.

 Breng dit blog onder de aandacht van een vriend