Thuis op je Werk
Thuis op je Werk
MENU

Birkman assessment

 

Het Birkman assessment (www.birkman.com) is een online zelf assessment methode waarmee je snel in beeld krijgt, wat voor jou maakt dat je jezelf kunt zijn op je werk en hoe je dat aanpakt. Het uitgebreide persoonlijkheidsprofiel gaat in op gebieden die je energie geven, je favoriete werkstijl, het geeft aan wat je van anderen nodig hebt in werksituaties en hoe je stressgedrag eruit ziet, als je niet krijgt wat je nodig hebt. Zo krijg je inzicht in je reactiepatronen en hoe jij zelf en je omgeving daarmee constructief kunnen omgaan.

Het Birkman assessment vul je in ca. 1 uur online in. Afgestemd op de vraag van jou of je organisatie, rolt daaruit een rapportage die basis kan zijn voor een kort en krachtig coachgesprek. Hierin kun je een vertaalslag maken naar de eigen (werk-)praktijk en inzichten omzetten in actie- en/of leerpunten, of in een persoonlijk ontwikkelplan. De Birkman kan ook de start zijn van loopbaan(her)oriëntatie.

Het Birkman assessment is vaak een ideale start van een individueel coachingstraject. Ook is het assessment goed toepasbaar op de samenwerking in teams en het kan dus onderdeel uitmaken van een teamcoachingtraject of worden ingezet bij management development, mobiliteitsvraagstukken in organisaties en potentiëelbeoordeling.